وبلاگ دکتر منصور بابایی متخصص پروتز دندان

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

فواید استفاده از دهانشویه و طرز صحیح استفاده از آن

05 شهریور 1399 توسط دکتر منصور بابایی

فواید استفاده از دهانشویه و طرز صحیح استفاده از آن

رعایت بهداشت دهان و دندان برای حفظ سلامتی هر فرد بسیار اهمیت دارد. امروزه علاوه بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، دندانپزشکان توصیه می‌کنند که برای حفظ سلامتی دهان و دندان از دهانشویه‌ ها استفاده کنیم. دهانشویه‌ ها به دو دسته درمانی و غیردرمانی تقسیم می‌شوند و اغلب آنها بدون نسخه پزشک به فروش می‌رسند اما بهتر است برای استفاده از دهانشویه مناسب ابتدا با دندانپزشک خود مشورت کنید.‌

توجه کنید که هیچگاه استفاده از دهانشویه (mouthwash) جایگزینی برای مسواک زدن نیست ونکته‌ای که در استفاده از این محصول بهداشتی حتما باید به یاد داشته باشید این است که هرگز نباید دهانشویه نامناسب انتخاب کنید و حتما باید نحوه استفاده از دهان شویه را بلد باشید چرا که در غیر این صورت جواب بالعکس می گیرید مثلا دندان‌های شما زرد می‌شود و یا حتی ممکن است به سرطان دهان مبتلا شوید. برای اینکه در استفاده از دهان شویه مشکلاتی برای شما ایجاد نشود لازم است تا با انواع دهانشویه و طرز صحیح استفاده از آنها آشنا شوید.

طرز صحیح استفاده از دهان شویه چگونه است؟
نحوه صحیح استفاده از این محلول بهداشتی به این صورت است که ابتدا باید بر طبق بروشور همراه دهان شویه، مقدار معینی از این محلول را بردارید و به مدت 30 تا 60 ثانیه در دهان خود غرغره کنید و در تمام نقاط دهان بچرخانید. پس از اینکه این محلول را کاملاً در کل دهان چرخانیدید می‌توانید آن را دور بریزید و سپس برای غرغره کردن مجدد مقداری تازه از محلول را وارد دهان کنید. مجدداً این محلول را به مدت 30 تا 60 ثانیه در دهان غرغره کنید. شاید بسیاری از افراد مرحله غرغره کردن را جدی نمی‌گیرند و به دلیل اینکه وقت‌گیر است، از آن صرف نظر می‌کنند ولی لازم است بدانید که این مرحله بسیار مهم است چرا که تعداد زیادی از باکتری‌هایی که باعث بدبو کردن دهان می‌شوند دقیقاً در قسمت پشت دهان و گلو وجود دارند. از دیگر سوالاتی که مراجعین ما در مورد استفاده از دهانشویه‌ها می‌پرسند اینست که آیا لازم است پس از استفاده از دهان شویه، دهان را بشوییم؟ در واقع پاسخ این سوال به دو حالت وجود دارد؛ در حالت اول افراد علاقه دارند پس از شستن دهان با دهان شویه آن را با آب بشویند و در حالت دوم افراد علاقه دارند باقی مانده این محلول در دهانشان بماند تا بیشتر دهان‌شان را شستشو دهد و سپس آن را با آب آبکشی کنند. درصورتی که تمایل دارید باقی مانده دهان‌شویه در دهانتان باقی بماند باید توجه داشته باشید که حداقل به مدت 10 دقیقه نه چیز بخورید و نه بیاشامید. اما اگر از یک دهان شویه بسیار قوی استفاده می‌کنید که حاوی مقدار زیادی الکل یا هیدروژن پراکسید است بهتر است که بعد از خارج کردن دهانشویه از دهان، حتما با آب دهان خود را بشویید و باقی مانده آن را در دهان باقی نگذارید. لذا برای این مورد باید با انواع دهان شویه‌‌ها ﺁشنا شوید.

آشنایی با انواع دهانشویه های موجود
دهان‌شویه‌ها به دو دسته درمانی و غیر درمانی تقسیم می‌شوند و نوع درمانی آن همانطور که از نامش مشخص است برای درمان برخی بیماری‌2ها همانند بیماری‌های لثه و بدبویی دهان بکار می‌روند. این نوع دهان شویه‌ها حتما باید با تجویز دندانپزشک استفاده شوند. اما نوع غیر درمانی این محلول فقط به منظور رعایت بهداشت استفاده می‌شود و جنبه درمانی ندارد.

انواع دهانشویه های موجود
دهانشویه‌های فلورایدی و موارد استفاده از آنها
این نوع دهان‌شویه‌ها بیشترین استفاده را در بین انواع دیگر دهان‌شویه‌ها دارند. دهان‌شویه حاوی فلوراید به حفاظت دندان در مقابل پوسیدگی کمک می‌کند و ایمنی دندان را افزایش می‌دهد و آن را تقویت می‌کند. بسیاری از خمیر دندان‌ها حاوی فلوراید هستند همچنین در آب شهری نیز مقداری فلوراید وجود دارد. با این حال آن دسته از افرادی که در طول روز کمتر مسواک می‌زنند، می‌‎توانند از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده نمایند. توجه کنید مصرف بی‌رویه دهانشویه و مواد دارای فلوراید می‌تواند باعث آسیب رسیدن به دندان‌ها و ایجاد لکه روی دندان‌ها شود.

دهانشویه‌های ضدعفونی کننده و آنتی باکتریال
این نوع دهانشویه‌ها بیشتر موارد درمانی دارند. و بعد از جراحی یا درمان‌های دهان و دندان استفاده می‌شوند. دهانشویه‌های آنتی باکتریال حاوی کلرهگزیدین گلوکونات هستند و رشد باکتری و میکروب‌ها در دهان را متوقف می‌کنند. افرادی که تحت جراحی لثه قرار گرفته‌اند یا در معرض ابتلا به بیماری‌های پریودنتال هستند و همچنین آن دسته از افرادی که نفس بد بو دارند می‌توانند از دهانشویه‌های ضدعفونی کننده استفاده نمایند. این دهانشویه‌ها حاوی مقداری الکل هستند و باعث خشکی و تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند. مصرف این نوع دهانشویه‌ها فقط باید در طول درمان باشد و از مصرف بی رویه آن پرهیز نمایید.

دهانشویه های زیبایی و بهداشتی و موارد استفاده از آنها
دهانشویه های زیبایی برای هیچ درمانی تجویز نمی شوند و فقط نقش خوش بو کننده دهان را بر عهده دارند. این دهانشویه ها از دندان ها در برابر باکتری ها و پلاک های دندانی محافظت نمی کنند. اگر قرار یک ملاقات مهم را دارید یا می خواهید در یک میهمانی شرکت کنید می توانید از این دهانشویه ها برای خوشبو کردن دهان تان استفاده نمایید. معمولا اثر بوی این دهانشویه ها بعد از خوردن مواد غذایی از بین می رود. دهانشویه های طبیعی و گیاهی این نوع دهانشویه ها اغلب در منزل قابل تهیه هستند البته در داروخانه ها نیز موجود هستند. بسیاری از افراد ترجیح می دهند از دهانشویه های شیمیایی استفاده نکنند. محلول آب ولرم با نمک، یک نوع دهانشویه طبیعی محسوب می شود. محلول سرکه و نمک هم یک دهانشویه طبیعی است. این دهانشویه ها نیز عملکرد خوبی دارند.

مزایا و معایب استفاده از دهانشویه
دهان شویه های حاوی فلوراید ، سبب مقاوم و مستحکم شدن ساختمان دندان شده و از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کنند. همچنین برخی دهانشویه ها خاصیت درمانی دارند که محلول های ضدعفونی کننده دارای کلرهگزیدین از این نوع می باشند؛ معمولا این محصول برای جلوگیری از ایجاد عفونت های بعد از جراحی تجویز می شود. درصورتیکه دهان شویه حاوی الکل باشد دهان خشک شده و در نتیجه باعث ایجاد بوی بد دهان می شود. همینطور در صورت استفاده از دهانشویه های حاوی الکل بعد از خوردن غذا مقداری از غذا بر روی مینای دندان باقی می ماند؛ درست است که الکل یک ضدعفونی کننده بسیار قوی است ولی بسیار خشن است واستفاده طولانی مدت از دهان شویه های حاوی الکل، سبب آسیب رسیدن به سلول های دهان می شود. که به مرور سبب زخم شدن دهان می شود و از این رو امروزه به جای الکل سعی می شود که از مواد موثر دیگری استفاده شود. بعضی از دهان شویه ها ضدعفونی کننده هستند واستفاده طولانی مدت از این نوع دهانشویه سبب به هم ریختگی فلور میکروبی دهان می شود. همچنین استفاده طولانی مدت از این نوع دهانشویه سبب می شود که باکتری های مفید دهان ازبین رفته، شرایط رشد برخی میکروب ها فراهم شده که منجر به ایجاد قارچ دهان می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده مواد شیمیایی اکسیدکننده سبب کشتن و از بین بردن باکتری های فعال در دهان می شوند و همچنین ترکیبات گوگردی تولید شده باکتری ها را خنثی می کنند. آب اکسیژنه و کلرید روی و دی اکسید کلر از جمله این مواد شیمیایی اکسیدکننده هستند که در این دهان شویه ها استفاده می شوند. دهانشویه ها از هر نوعی که باشند، نباید در مصرف آنها زیادی روی نمود زیرا باعث اثر معکوس شده و سبب آسیب رسیدن به دندان ها می شوند. با آنکه دهانشویه ها دندان ها را در برابر باکتری ها و پلاک های دندانی محافظت می کنند اما نباید از مسواک و نخ دندان غافل شد. دهانشویه ها فقط باعث پاک شدن سطح رویی دندان ها می شوند در صورتیکه با نخ دندان و مسواک غذاهای باقی مانده در میان دندان ها کاملا پاک می‌شوند.

منبع: وب سایت کلینیک دکتر منصور بابایی متخصص دندانپزشکی زیبایی

 نظر دهید »

فوبیای دندانپزشکی و راه‌ های مقابله با آن

05 شهریور 1399 توسط دکتر منصور بابایی

پیوند: https://www.drmansurbabaei.com/%d9%81%d9%88%d8%a8%db%8c%d8%a7%db%8c-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c/

فوبیای دندانپزشکی و راه‌ های مقابله با آن

اختلال ترس یا فوبیا چیست؟

فوبیا در واقع همان ترس غیر عقلانی شدید از یک موقعیت خاص است و فرد با علم بر این که می داند ترس او از آن موقعیت درست نیست و اغراق شده است اما نمی تواند احساس ترس خود را در مقابل آن موضوع یا موقعیت کنترل کند و به شدت مضطرب و وحشت زده می شود به گونه ای که سعی می کند دیگر در آن موقعیت قرار نگیرد.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از رفتن به دندانپزشکی هراس دارند، بهتر است بدانید به خاطر این ترس آسیب های جبران ناپذیری به دندان هایتان وارد می کنید که در نهایت منجر به از دست دادن دندان هایتان می گردد. فوبیای دندانپزشکی به دلایل مختلفی در افراد به وجود می آید، ما تعدادی از مهمترین دلایل را برای شما خواهیم گفت.

1- تجربه های منفی از دندانپزشکی در کودکی

اگر از افرادی که دچار بیماری فوبیای دندانپزشکی هستند دلیل ترسشان را بپرسید تجربه تلخ در دوران کودکی را مطرح خواهند کرد. اگر شما تا کنون برای کودک خود دندانپزشک خوبی را انتخاب نکرده اید مطمئن باشید فرزندان شما در بزرگسالی دچار ترس از دندانپزشکی خواهند شد و بخشی از دندان های خود را حتی در سنین جوانی از دست خواهند داد. با ساختن خاطره ای خوب از دندانپزشکی برای کودکان سلامت دندان های آنها را در بزرگسالی تضمین کنید.

2- داستان های تلخ اطرافیان

داستانهای تلخ اطرافیان در دندانپزشکی در ناخودآگاه شما اثر گذاشته و هنگامی که به دندانپزشکی مراجعه می کنید باعث می شود حتی بدون اینکه به خاطر داشته باشید علت ترس شما چیست ترس بر شما غلبه پیدا کند. پس تجربه تلخ دیگران را برای خودشان بگذارید و از شنیدن توهمات دیگران از دندانپزشکی دوری کنید.

3- ترس از صدای ابزار دندانپزشکی

در گذشته ابزارهای دندانپزشکی صداهای ناهنجاری تولید می کردند که باعث ایجاد احساس ناخوشایندی در افراد میشد. این را باید بدانید که با تکنولوژی های جدید این صداها تقلیل پیدا کرده است؛ اما هستند افرادی که صدای ابزارهای گذشته در ناخودآگاه آن ها باقی مانده و در برابر شنیدن کوچک ترین صدا به شدت واکنش نشان می دهند. برای مقابله با این ترس ما راهکارهای ویژه ای برای غلبه بر ترس شما داریم.

راه های مقابله با فوبیای دندانپزشکی
 

فوبیای دندانپزشکی یا همان ترس بیمارگونه از دندانپزشکی یکی از بزرگترین علل بیماری های دهان و دندان است. فردی که به این گونه ترس بیمارگونه مبتلاست از رفتن به دندانپزشکی سر باز می زند. ریشه این ترس بیمار گونه اغلب تجربیات تلخ افراد از دندانپزشکی در کودکی است. اگر شما از این دسته افراد هستید ما راهکارهای غلبه بر ترس را به شما پیشنهاد می دهیم.

1- دارو های مسکن و بی حسی موضعی داروهای بی حسی موضعی که در محلی نزدیک به دندانی که بر روی آن کار می شود تزریق می شود در طی چند دقیقه عمل کرده و آن موضع را برای چند ساعت کاملا بی حس می کند تا شما به هیچ عنوان کوچک ترین دردی را حس نکنید. لیدوکائین مرسوم ترین داروی بی حسی است که امروزه از آن استفاده می شود. در ضمن داروهای مسکنی که توسط دندانپزشک بعد از اتمام کار درمانی تجویز می گردد تا حد بسیار زیادی درد شما را تسکین خواهد داد تا شما کمترین درد را تحمل کنید.

2- داروهای ضد اضطراب

اگر به هنگام رفتن به دندانپزشکی ترس بر شما غلبه می کند و دچار اضطراب می شوید می توانید دندانپزشک خود را در جریان قرار داده تا داروهای ضد اضطراب برای شما تجویز کند. این نکته را فراموش نکنید که اگر می خواهید از این دسته داروها استفاده کنید حتما باید مواردی را رعایت کنید: 1. نداشتن حساسیت به این دسته از داروها 2. یک ساعت قبل از شروع درمان در مطب باشید تا داروها بر روی شما اثر کند. 3.به علت احساس خواب آلودگی بعد از مصرف دارو از رانندگی اجتناب کنید.4. داشتن یک نفر همراه

3- تکنیک تخیل هدایت شده( Guided Imagery)

1. در این تکنیک شما مکان هایی که در آن لحظات خوشایند و آرامش بخش زندگی خود را در آن تجربه کرده اید را به یاد می آورید و خود را در آن مکان و لحظه تجسم می کنید و سعی می کنید تمرکز خود را بر روی تمام جزئیات حسی که تجربه کرده اید برده، تجربیات حسی، بوی خوش و طراوت هوای جنگل، سرسبزی و زیبایی یک دشت بزرگ، لحظات رویایی ای که در کنار دریا بر روی شن های ساحل راه رفته اید، صدای امواج دریا و یا هر چیز خوشایند دیگر؛ خود را در آن لحظات تجسم کنید و نفس های عمیق و آسته بکشید. نگران ورود افکار مزاحم در این فرایند نباشید. تمرکز خود را بر روی این تکنیک برگردانید، شما می توانید این تکنیک را چندین بار قبل از رفتن به مطب دندانپزشک تمرین کنید تا زمانی که بر روی صندلی دندانپزشکی نشستید به راحتی برای شما قابل تصور باشد و آرامش خود را به دست آورید. 2. از دیگر تکنیک های آرام سازی این است که ابتدا به صورت راحت بر روی یونیت دندان پزشکی بنشینید بعد چشمان خود را ببندید و بدن خود را رها کنید، آرام و آهسته و عمیق تنفس کرده و بعد با تکرار کلمه هایی مانند «من آرام هستم»، « من حس خوبی دارم»، « آرامش» سعی کنید ذهن خودتان را آرام نگه دارید و از ورود افکار منفی به ذهن خود جلوگیری کنید و فقط بر روی کلمه ی آرام بخشی که خودتان انتخاب کرده اید تمرکز کنید. 3. تکنیک تنفس عمیق.  در این روش شما دست خود را بر روی شکم و در زیر ناف قرار داده و بعد نفس عمیقی بکشید به صورتی که بالا رفتن شکم خود را حس کنید، سه شماره بشمارید و بعد نفس خود را خارج کنید. این عمل را چند دقیقه انجام دهید تا احساس آرامش کنید. بهترین زمان برای انجام این کار وقتی است که دندانپزشک شما بی حسی موضعی را تزریق کرده  و منتظر اثر بخشی آن برای شروع کار بر روی دندان شما است.

4- بیهوشی عمومی آخرین راهکار غلبه بر فوبیای دندانپزشکی

این نوع درمان آخرین راهکار توصیه شده برای افرادی است که فوبیا و ترس بیمارگونه شدید به دندانپزشکی داشته و نمی توانند خود را کنترل کنند و این امکان وجود دارد که در حین کار پزشک بر روی دندان شان به خود آسیب بزنند. البته این نوع درمان بیشتر برای افرادی توصیه می شود که چندین دندان برای درمان داشته و باید بر روی آن ها کار شود.  این روش این امکان را به دندانپزشک شما خواهد داد تا بتوانید در یک مرحله تمامی دندان های نیازمند به درمان را ترمیم کند. دندانپزشک شما این نوع بیهوشی را زیر نظر متخصص بیهوشی در مرکز خاصی که مخصوص این نوع درمان های دندانپزشکی است انجام می دهد. روال کار این است که بعد معاینه و تشخیص مشکلات دهان و دندان شما توسط دندانپزشک به اتاق عمل می روید و زیر نظر متخصص بیهوشی بیهوش شده، سپس دندانپزشک کار بر روی دندان شما را آغاز می کند و بعد از اتمام کار او, توسط متخصص بیهوشی به هوش آورده می شوید. این نکته را فراموش نکنید که تنها پزشکان خاصی توانایی انجام دندانپزشکی تحت بیهوشی را دارند.

منبع : سایت کلینیک دکتر منصور بابایی

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

وبلاگ دکتر منصور بابایی متخصص پروتز دندان

مطالب مفیدی در مورد سلامت دهان و دندان و دندانپزشکی زیبایی در این وبلاگ با شما به اشتراک می گذارم.

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • دندانپزشکی زیبایی
  • دندانپزشکی عمومی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

پیوندهای وبلاگ

  • بهترین متخصص طراحی لبخند در تهران
  • بهترین متخصص پروتز دندان تهران
  • بلیچینگ و سفید کردن دندانها
  • دکتر پریناز قویدل متخصص درمان ریشه
  • درمان زگیل تناسلی در تهران
  • کلینیک دکتر منصور بابایی متخصص پروتز و دندانپزشکی زیبایی
  • تماس